Lokal dagplejer på besøg 2

07 nov Operation Dagsværk 2018

Operation Dagsværk på Karise Efterskole

Eleverne på Karise Efterskole har i halvanden uge været delt op i fire arbejdende værksteder, som hver har fordybet sig i forskelle indgangsvinkler til Grønland. Det være sig kunst/miljø, madkultur, historie og grønlandsk natur. Her har de unge bland andet fået en forståelse for, hvordan vores forbrugsvaner påvirker miljøet og sætter sit aftryk på kloden. Eleverne har været i køkkenet og har prøvet at lave forskellige grønlandske retter og forskellige kager til et traditionelt grønlandsk kaffemik. Derudover er der lavet tupilakker af sæbe, igloer af papmache og fortalt myter og historier i fortællehytten. Arbejdet afsluttes i dag på ”Dagsværkdagen” med et åbent hus arrangement, hvor forældre, venner og alle naboer i det omkringliggende samfund er inviteret.

Hvad er Operation Dagsværk for noget?

Operation Dagsværk er Danmarks globale elevbevægelse. Her gennemfører unge årligt en oplysningskampagne målrettet eleverne på de danske ungdomsuddannelser. Kampagnen relaterer sig til og er til fordel for et internationalt udviklingsprojekt, der udføres af en dansk udviklingsorganisation. I år kigger Operation Dagsværk nordpå sammen med Ungdommens Røde Kors, og indtjeningen går til uddannelsesforløb i socialt entreprenørskab, hvor unge i Grønland bliver klædt på til at lave sociale intiativer i deres lokalområde.

På Dagsværkdagen den 7. november 2018 vil elever fra hele landets ungdomsuddannelser bytte en dag af deres skolegang ud med en arbejdsdag. På Karise Efterskole har de valgt at ansætte alle elever til at åbne skolen for nærmiljøet og inviterer til kaffemik.

”Vi synes det er super vigtigt, at vores unge udvikler sig i en ungdomskultur, der bygger på medindflydelse og medborgerskab. Med deltagelse i Operation Dagsværk er eleverne fra Karise Efterskole med til at gøre en forskel og hjælpe unge i Grønland på lige fod med alle de andre unge rundt om i landet. Operation Dagsværk handler altid om at støtte unge i en uddannelsessituation, som alle kan blive klogere af, at spejle sig i, og det gælder selvfølgelig også vores elever. Det vil vi selvfølgelig gerne være en del af” siger Nikolaj Rysager

Karise Efterskole deltager på fjerde år, som den eneste efterskole for unge med særlige læringsforudsætninger, i Operation Dagsværk.